27 juli 2021 Tea-cher

Het juiste water

Mooie echte thee uit een fijn kopje…. wie kan daar nou niet van genieten! Maar vergeet niet aandacht te schenken aan het water. Zacht water en temperatuur bepalen voor een groot deel de smaak van uw thee.

Thee bestaat voor 99% uit water. De waterkwaliteit is dus minstens zo belangrijk. Kalk en mineralen in het water reageren met de enzymen in de thee en veranderen de smaak en het aroma.

Persoonlijk gebruik ik een waterkan met filter van het merk Zerowater. Voor proeverijen en workshops gebruik ik Spa Blauw of Mont Calm. Het mineraalgehalte in deze waters is zeer laag en daardoor geschikt. Let op; lang niet alle flessenwaters zijn geschikt!

Watertemperatuur

Hoe hoger de temperatuur, hoe bitterder de thee zal smaken. Tannine is een bitter smakende looistof die in de bladeren en in de takken van planten zitten.

Heeft u de intentie om uw thee-gewoonten wat bij te sturen en wilt u experimenteren naar voor u het lekkerste kopje thee? Een waterkoker met temperatuurregelaar is daarbij onmisbaar.

Vraag in de theewinkel op welke temperatuur u deze groene-, zwarte- of oolongthee het beste kunt zetten. Natuurlijk is het maar een advies maar het geeft u wel houvast. Tenslotte bent u ‘de brouwer’.