12 juni 2021 Tea-cher

Postgefermenteerde thee vernoemd naar de stad Pu-Erh in Yunnan, Zuid-China. Deze thee heeft een fermentatie aan de open lucht ondergaan.Bij het fermenteren komt er geen zuurstof aan te pas, maar zorgen gisten, bacteriën of andere micro-organismen voor smaak- geur- en kleurveranderingen.
De Chinezen noemen deze thee Hei-Cha, zwarte thee.

Pu-erh kent twee varianten: Shu Pu Erh (cooked) en Sheng Pu Erh (raw). Het fermentatieproces van Sheng verloopt op natuurlijke wijze en duurt daardoor lang, minimaal een jaar, maar de thee wordt pas echt drinkbaar na jaren van rijping. Bij Shu wordt het fermentatieproces versneld.
Het theevocht heeft een donkere en aardse smaak, met een vol mondgevoel en nasmaak.
Pu-Erh wordt in Azië vooral geroemd vanwege de vetverbrandende eigenschap van de thee.

Bij de maaltijd: Pu-Erh heeft een frisse, zachte, aardse smaak en kan goed de vettige en olie-achtige smaken neutraliseren dankzij de digestieve eigenschappen. Pu-Erh wordt vaak gedronken na een stevige maaltijd.